tisdag 17 maj 2011

Woody West

Förra hösten firade konsertarrangören Woody West tio år. Från att i början ordnat små spelningar på restaurang Jord i Göteborg så är man nu en respekterad bokare som anordnar konserter flera gånger i månaden på olika scener, med Pusterviksbaren som bas, runtom i Göteborg.

Woody West har sin musikaliska grund i den amerikanska rootsmusiken. Denna mix av rock, country, soul och blues får ofta benämningen americana Ett uttryck som används i brist på annat. I stort sett alla artister värda namnet inom genren har Woody tagit till Göteborg. Vi som bor i närheten ska vara mycket glada för detta.

Den 21 juni har Woody West en minifestival på Trädgårn i Gbg. Åtta band spelar på de tre scenerna. Tre av banden kan du nu lyssna på i våra lyssningsstationer. Dessa är Band of Horses, Dylan Leblanc och First Aid Kid. Andra band som spelar denna junikväll är bland annat Papercuts, Vetiver och Basia Bulat.

Något som genomsyrar alla Woodys arrangemang är den trevliga stämningen. Andra kännetecken är män med skägg, mycket denim och ett och annat par med cowboy boots. Så varför inte besöka Trädgårn för en fin sommarkväll i musikens tecken.

Inga kommentarer: