torsdag 23 december 2010

julkalendern 23 december: Slayer christmas lights

Det sägs att hårdrock har de mest hängivna fansen. Och ... ja, det verkar stämma. Allt med den här videon är helt enkelt mind-blowing. Vi ser alltså någon som gjort en synkroniserad ljusshow till Slayer's "Raining blood" som julutsmyckning.
Jag tycker att detta klipp fångar kärnan i julen. Jul är nördigt. På jul gör vi oss till och spexar. Man får gärna överdriva precis allting och det här är ju verkligen engagemang in absurdum. Mitt i den tekniska briljansen börjar jag tänka på att ljusshowen verkligen är bra genomförd rent konstnärligt också. Den är balanserad och varierad, följer verkligen låten not för not med känslighet för alla de små intrikata nyanserna i Slayers helvetiska matta av smattrande trummor och motorsågsgitarrer. Stämningsfullt mörker blandas med intensivt blinkande och en textrad som "the sky is turning red" understryks effektivt med rött ljus.
Till och med när man sett flera minuter in i videon lyckas den överraska och komma med nya idéer. Den psykedeliska kavalkad av blinkanden som ackompanjerar solot lever verkligen upp precisionen och nerven i Kerry Kings gitarrspelande.
Någon i kommentarsfältet har uppmärksammat att snubben som gjort videon postat den på sin dotters youtube-konto, vilket antyder att han kan orkestrera världens mest avancerade ljussekvenser men inte fixar att starta ett eget youtube-konto. Det är det vi gillar med nördar världen över. Gör er grej! I'm out! //Olle Ohlsson

Inga kommentarer: