tisdag 28 september 2010

Townes

Förra året släppte Steve Earle en skiva med enbart Townes Van Zandt låtar. Det kommer ständigt hyllningar till denna legend. Nu har det släppts ytterligare en samlingskiva, Riding the range - The songs of Townes Van Zandt. På denna är det mest engelska artister som tolkar Townes låtar. Det är förstås ingen chans att tolkningarna är i närheten av orginalen i kvalitet. Men för den skull är det en klart lyssningvärd skiva. Nedan kan ni se en av artisterna på skivan. Han gör låten Marie på ett utmärkt sätt.



Det kan inte vara lätt att vara son till Steve Earle. Steve har även varit hygglig och givit honom mellannamnet Townes. Men Justin Townes Earle står nu helt på egna ben. Nya skivan Harlem River blues är hans bästa hittill. Nedan syns han tolka Townes låt Rex's blues.



Men självklart slår ingen orginalet. Om ni inte gjort det innan så låna de tre skivor och två dvd-filmer vi har med honom. Ni kommer inte ångra er. De sista åren av sitt liv var Townes sliten. Men det går inte att förneka att hans musik ändå var på topp. Kolla bara klippet nedan.

Inga kommentarer: