onsdag 2 juni 2010

Svensk Punk

Eftersom, som Mattias skriver, det är lite stiltje i skivutgivningen under sommaren, fortsätter jag tipsa om skivor som redan finns i utbudet. Den 19:e Maj uppmärksammade vi Joey Ramones (RIP) födelsedag på bibliotekets musikmonter och vi fortsätter tipsa om svensk punk här!

Masshysteri - Masshysteri (2010)

Masshysteri från Umeå gör energisk punk på svenska med ständigt stämsjungande manlig och kvinnlig sångare. Melodierna är minnesvärda och svänget hårt och texterna arga och politiska. Som Umeåkollegorna Invasionen fast mycket bättre alltså.
Se efter om skivan finns inne

Mattias Alkberg - Nerverna (2009)
Lyssna på hemsidan
Bear Quartet-sångaren Mattias Alkberg gav ut sin fjärde skiva på svenska sent -09. Kanske kan man lika gärna kalla det rock som punk men i vilket fall är det bra!
Se efter om skivan finns inne

Svenska punkklassiker 78-81 (samling 2003)

Här trängs klassiker som Freddie Wadlings gamla Liket Lever med Ebba Grön, KSMB och Tant Strul. Men den bortglömda klassikern jag vill lyfta fram är Dr Zekes "Jag ska aldrig dö" med tidernas bästa text.
Se efter om skivan finns inne

Strebers - Blod, svett & tårar 85-92 (samling 2000)

Strebers svenska folkmusikplinkande på punkgitarr blandat med hårdrock kan man tycka vad man vill om men de har en speciell plats i svensk punk och låtar som "Betongbarn" är ju bara underbara!
Se efter om skivan finns inne

Inga kommentarer: