fredag 11 juni 2010

Mix Mimers Hus

Nya skivor utställda idag.

Camilla Leierth - Time heals nothing

Alla ni som var och såg Kents vårturné kanske var tidigt i lokalen och även kollade in förbandet. Då upptäckte ni att Camilla Leierth kan sjunga fint.



Jack Johnson - To the sea
Lite i skymundan så är den gode Jack en storsäljare världen över. Och han kan mer än sjunga ledmotivet till Nicke Nyfiken.



Ariel Pink - Haunted graffiti
"POP Ariel Pink brukade göra det både lätt och svårt för sig. Lätt för att den småkufige Los Angeles-musikern spelade in på den utrustning han kom över. Svårt för att det väldigt udda lo-fi-soundet hindrade flödet av goda popmelodier ifrån att nå en bredare publik. Även ”Before today” är en högst säregen influensmix, som kastar sig mellan freaky folk-rötterna, frätande metalriff och en oväntat stor dos slick västkustrock. Men det låter bättre än om någon annan Ariel Pink-platta, och låtarna har aldrig känts mer samlade. Upplagt för åtminstone ett litet genombrott, således." Texten är hämtad från Håkan Steens recension i Aftonbladet.



The Drums - S/t
Tokhyllat ungt amerikanskt popband som besöker Way Out West-festivalen i sommar.



Nas & Damian Marley - Distant relatives
Ska du till Hultfred? Då finns det ingen orsak att missa Nas & Damian Marley. Låna skivan här och spela på resan dit så är partyt startat.




Against Me - White crosses
Ljudbilden blir mer och mer polerad. Men det måste vara tillåtet för ett punkband att gå vidare också. Fast är det lika bra som tidigare?





Oskar Linnros - Vilja bli
Är han den nya Orup som en del hävdar? Hursomhelst har han kommit en lång väg sedan tiden i Snook.




Watain - Lawless darkenss
Ondskefullt är bara förnmanet på detta hyllade Uppsala band. Att de är på omslaget på senaste Close-Up bevisar att det finns kvalitet i manglet.



Teenage Fanclub - Shadows
Äntligen är skottarna tillbaka. Med små nyansförändringar förfinar de hela tiden sin popmusik. Låtarna kan tyckas vara lika varandra, men lyssna en gång till. För då upptäcker du något magiskt.




Christina Agulera - Bionic
Lady Gaga har gått förbi. Får Christina sin revansch?

Inga kommentarer: